3 Haziran 2011 Cuma

Travmalı kadınlar


nerde travmalı kadın var buluyor ve bir şekilde onlardan hoşlanıyorum. sonunda da olacak bir ilişkiyi, yaşadıklarından ötürü başlamadan bitiriyorum. evet tahammülsüzüm. başkalarının yediği boku temizlemekle uğraşamıyorum. sürekli kıyaslanılmaktan tiksiniyorum. hayırdır neden bu kadar içlisin e abi bu kadınlar arıza çıkarmada süperler. geçmişleriyle hesaplaşamıyorlar ve bunun neticesinde de şu güzel ortamın içine ediyorlar.


açıklama candır diyerek biraz daha aydınlatayım konuyu ki eğer yanlışım varsa düzeltme imkanı doğar.


*aldatılma; evet kuzum aldatılan tüm insanlar bu durumdan ciddi biçimde etkilenir ve güven sorunu yaşarlar. iyi güzel ama bunu bir kez yaşamanız ya da size yaşatan densizin yediği naneyi niye diğerlerine mal etmeye bayılıyorsunuz?
adam/kadın aldatır ama buna imkan tanıyacak hiçbir şey yapmadınız mı? yani gerçekten o çemberin içinde yaşarken hiç dışına çıkıp bakmayı denediniz mi? aldattığı kişilere bakalım; eski sevgili(sen eski sevgililerle görüşme konusunda abi moderniz algısını aşılarsan boynuzu her daim yersin. eski sevgiliden arkadaş olmaz hala bunu anlayamadıysan bence nefes alman bile zarar), eski eş(hele çocuk varsa kaçınılmaz sonlardan birisidir. hele senin için terk etmişse karısını emin ol çocuk da varsa eğer işin içinde döner karısına/kocasına), evli sevgili( zaten iki ucu boklu değnek. sen mevcutta zaten suçlusun ama bunun ötesinde adam/kadın başka birisiyle daha birlikte olup aldatılıyorsan buna ses çıkartmak gibi bir lüksün yok dostum. yo yo hiç itiraz etme )


*terk edilmek; evet neden terk ediliriz ya da ederiz? heyecan biter, yeni denizlere yelken açarız, yaralarımız kabuk bağlar ve o pembemsi tenimiz yeniden bronzlaşmak ister. birlikte olduğun adam/kadın bir gün çok iyisin ama bitsin der. işin aslına bakarsanız erkek bu bitsini algılayamaz ve yeni bir şans ister ancak unuttuğu bir şey vardı ki kadın ilişki içerisinde birden fazla şans vermiştir. aynı şey erkek için geçerli değildir erkek bitsin dediğinde bunu yeniden başlatabilirsiniz ancak kadın için bu geçerli değildir. ancak bu yargı o kadar genelleniyor ki sanırsınız tüm erkekler böyle.yov dostum yov erkeklerin de bir kısmı ilişki içerisinde puanlama yapar ve gerektiği noktada x bu andan itibaren ocak dışısın der. hah ne diyorduk terk edilmek. yav ilişki demek her şeyi sere serpe yaşadığınız bir şey değildir. illa her şey birlikte yapılacak diye bir kanun kural yok. bur deyince öldürmeyin. özel yaşam alanları ilişkide olmadığı için işte bu terk edilme kaçınılmaz oluyor. ilişkiler başlamadan önce karşıya olduğumuzdan farklı görünme sevdası sonucunda ilişki içinde farklılıklar terk edilmeyi kaçınılmaz kılıyor. hah ne diyorduk kısacası terk edilmenin zeminini hazırlayıp bundan kaynaklı travmalar yaratıp sonraki ilişkilerin ağzına sıçıyorsunuz.


evet iki travma nedeni ki zaten bunlar başlı başına insanı hayattan soğutmaya yetiyor. şimdi bunları yaşayan kadınları ben elimle seçip buluyor. hayır kavun olsalar koklayacam götü seçecem iyisini. ama öyle değil işte. bakıyorsun sıfır sosunlu gibi. hayata dair lafı olan, gülen, güldüren, sohbet edebilen falan fıstık derken 3. gün dan diye eskiler dökülmeye başlıyor. hissedilen şeyler ne kadar güzel olsa da sorgulanıyor ve kıyaslanmaya başlanıyor işte o an ben kaçıyorum. ulan boku yiyen ya da yediren sen, ceremesini çeken ben. ben bununla uğraşmak yerine ilişkiye odaklanmak istediğimi ifade edince de ya hızlı giden ya da anlayışsız oluyorum. yahu el insaf demek ki ben arınmışım sorunlarımdan sen de arın sen de öyle gel. ben arındığım için emek ve çaba vermemekle suçlanmak zorunda mıyım? ben senin yaşadıklarını tamir etmekle mükellef miyim?