31 Ocak 2011 Pazartesi

Algıda seçicilik, biraz cesaret, biraz cehalet

Dikkat ediyorum  bazı kadınların çok garip bir şekilde yaşadığı ilişkileri daha doğrusu kendisine aşık olanlara yaşattıklarını övme biçimi var. Bunun adı özgüven midir, yoksa  cehalet midir, varın adını siz koyun.

Böyle bir girişe neden gerek duyduğumu şimdi anlayacaksınız. Bakıyorsun söylemlerine; Bana şöyle aşıktı, böyle taklalar atarak beni etkilemeye çalıştı, yok şöyle tutkuluydu, beni hediyelere boğardı. Olaya bakarsan her şeyi yaşayan kadın, her şekilde ilgi üzerinde, peki sonuç? Ya aldatıldı, ya terk edildi. Hayır, yaşadığın şeyleri abartarak anlatıyor olman ve bunun üzerine hala aynı biçimde davranıyor olman sana şu soruyu sordurmuyor mu? Bu işte bir yanlış var.
Evet bu işte bir yanlış var ama yanlış olan senin duruşun ve olayları algılama biçimin. Unutma bunca yaşayışa rağmen cehaletini yenemeyen sensin.
Ne yaşadın? Onlar ne yaşadı? Elde ne var? Cevaplarını verebiliyorsan ve o verdiğin cevaplar seni ve çevreni tatmin ediyorsa sorun yok. Ama tatmin etmeyen cevaplar çoğunlukta ve siz bunun farkında değilsiniz. Şapka orda isterseniz bir önünüze alın.

Keyifli bir 20 dakika için yerinizi alın, "Outsourced" başlıyor.

Global dünyanın etkilerini anlatan komik bir dizi. Kimi zaman gülüyorsunuz, kimi zaman düzeni eleştiriyorsunuz, kimi zaman törelere yuh diye tepki veriyorsunuz.


Dizinin konusu kısaca şöyle;  Amerika'da calıştığı firma, kendisini eğitim için başka yere gönderiyor ve döndüğünde şirketin işini Hindistan'daki bir çagrı merkezine outsource ettiğini öğreniyor. Ya işini bırakacak ya da  hindistan'a gidip call center gidip işin başına geçecek. Todd yılmayarak Hindistan'a gidiyor ve olaylar gelişiyor.

Ben Rappaport nam-ı diyar Todd Dempsy, Dizinin nötr elemanı ama birleştirici konumda. Komik, sevimli, heyecanlı, ailenin iş başaramaz çocuğu ve kendini arayan bireyi. Kansas City' den Hindistan'a giden ana karakter.

Pippa Black nam-ı diyar Tonya, Koala Airlines call center'ın  Avustralya'lı afet müdürü. Todd'un birlikte olduğu kadın aynı zamanda.

Diedrich Bader nam-ı diyar Charlie Davies,  All-American Hunter isimli şirketin yani  başka bir  Amerikalı call centerın müdürü. Amerikan komed dizi ve filmlerinde sıklıkla rastladığımız kaslı, iri yapılı silah sever ve şiddet yanlısı, her şeyi yapabileceğini iddia eden karakterlerden birisi. Tonya'ya aşık.

Rizwan Manji nam-ı diyar Rajiv Gidwani, Todd'un müdür yardımcısı ve dizinin en köylü kurnazı karakteri. Sürekli Todd'u işten kovdurarak onun yerine geçmeye çalışan planlar yapıyor. Bu adam için  Burhan Altıntop'un dizide yer alan ikizi desek yanılmış olmayız. 

Anisha Nagarajan nam-ı diyar  Madhuri, ,Dizinin utangaç, sessiz ve en kısık sesli konuşan ve çok tatlı gözlere sahip karakteri. Evet bir call center da ne konuştuğunu nerdeyse anlayamadığımız bir karakter. Bu işte çalışarak tüm ailesini geçindirdiğini sıklıkla dile getiriyor.

Sacha Dhawan nam-ı diyar Manmeet, Amerikan rüyasını iliklerine kadar yaşayan Todd'un kankası olan yakışıklı veler. Tek hayali ne diye sorusuna; kamyon şoförü olup her eyalette bir sevgilim olsun istiyorum yanıtı veriyor. Aynı zamanda dizinin abazan karakteri.

Parvesh Cheena nam-ı diyar Gupta, Dizinin en çenesi düşük karakteri. İnsanlar onun hikayelerini dinlememek için mümkün olduğunca kendisinden kaçıyorlar. 

Rebecca Hazlewood nam-ı diyar Asha, Todd'un aşık olduğu ancak kültürel olaylardan ötürü askıya almak zorunda kaldığı sevdicek. 

Karakterler böyle. Her bölüm farklı olaylar gelişiyor ve genelde arkası haftaya diye bir uzun konu üzerinde durulmuyor. Her hafta 20 dakikalık bir tebessüm için ekran başına geçmesi benden tavsiye olunur.